Asumisneuvonta

Pudasjärven kaupungin asumisneuvoja auttaa ja neuvoo erilaisissa asumisen ongelmissa. Neuvonnan tavoitteena on turvata asumisen jatkuvuus. Asumisongelmien taustalta voi löytyä erilaisia elämän vaikeuksia. Niiden ratkaisemiseksi on olemassa eri kanavia ja palvelujärjestelmiä, joihin asumisneuvoja voi tarvittaessa ohjata asukkaan. Mikäli haluat tavata asumisneuvojan, voit varata ajan häneltä, soittaa, tai lähettää viestiä. Asumisneuvoja tekee myös kotikäyntejä asukkaan niin halutessa.

Missä asioissa asumisneuvoja auttaa?

  • vuokranmaksuvaikeuksissa
  • häätöuhkatilanteessa
  • tukien ja etuuksien hakemisessa
  • muissa asumisen haasteissa
  • naapurihäiriöt

 

Ota ajoissa yhteyttä!

Asumisen ongelmia on tärkeää lähteä hoitamaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Neuvojaan kannattaa olla heti yhteydessä, jos asumiseen liittyvät asiat mietittävät, olipa asia sitten mikä tahansa.  Asumisneuvoja selvittää kanssasi tilannettasi kokonaisvaltaisesti. Yhdessä asumisneuvojan kanssa asiakas voi mm. kartoittaa mahdollisuutta maksusuunnitelman tekemiseen, saada tietoa tilanteeseensa sopivista palveluista ja tukimuodoista, sekä saada neuvoja asunnon hakemiseen liittyvissä asioissa. Asumisneuvojaa sitoo vaitiolovelvollisuus.

Jos naapurin meteli on toistuvaa eikä lopu pyyntöjen tai virkavallan käyntienkään myötä, voit tehdä asiasta kirjallisen häiriöilmoituksen. Häiriöilmoitukseen pitää kirjata ajat milloin häiriö on tapahtunut. Voit tulostaa häiriöilmoituksen tästä. Palauta täytetty ilmoitus asuntotoimistoon.

Asumisneuvojalle voi soittaa, lähettää sähköpostia, tai laittaa viestiä WhatsAppilla.
Pudasjärven kaupungin asumisneuvoja, Teija Niemelä, 040 643 1104, teija.niemela@pudasjarvi.fi.
Löydät asumisneuvojan myös Facebookista.

Palvelu on maksutonta.