Yritys

Pudasjärven Vuokratalot Oy on Pudasjärven kaupungin kokonaan omistama tytäryhtiö. Yritys on perustettu vuonna 1975 ja on Pudasjärven suurin vuokranantaja. Tarjoamme asukkaillemme kohtuuhintaisia ja laadukkaita vuokra-asuntoja kerros- ja rivitaloista pääosin Pudasjärven keskustan tuntumasta. Yksittäisiä rivitaloasuntoja löytyy myös Syötteeltä, Puhoksesta ja Kipinästä. Vuokra-asuntomme ovat arava- tai korkotukilainoitettuja muutamaa kohdetta lukuunottamatta.

Hoidamme myös Pudasjärven kaupungin, Pudasjärven Asumispalvelusäätiön sekä Kiinteistö Oy Saraveitsen asuinhuoneistojen vuokrauksen.

 

Pudasjärven Vuokratalot Oy omistaa yhteensä 335 asuntoa. Huoneistojen koot vaihtelevat yksiöistä neljähuoneen asuntoihin. Huoneistojen keskikoko on n. 50,0 h-m². Asuntojen käyttöaste vuonna 2016 oli 98 % ja liikevaihto 2,1 miljoonaa euroa. Rahoituksemme koostuu vuokratuotoista sekä investointikohteiden lainoituksista. Vuokran määrityksessä noudatetaan omakustannusperiaatetta, eli vuokra koostuu rahoituskuluista, kiinteistönhoitokuluista sekä varautumisesta tuleviin korjauksiin. Yhtiön liiketoiminnan tarkoitus ei ole tuottaa voittoa.